FINALIZA EL V CONGRESO DE HERMANDADES Y COFRADIAS DE CATALUÑA

EL V Congreso de Hermandades y Cofradías de Cataluña a finalizado siendo todo un éxito en cuanto al programa de actos y la gran participación de cofrades de mas de 30 hermandades catalanas.

Queremos dar las gracias al grupo de voluntarios de nuestra Hermandad que han participado en la organización y preparación de las cenas del congreso. MUCHAS GRACIAS!!!


Nuestro Hermano Mayor el sábado realizó una conferencia en la taula rodona del V Congreso bajo el título "juventud, rol i problemàtiques actuals" en conjunto con Jordina Shirolla i Elisabet Mendoza. Aquí os mostramos un articulo de noticia publicado en el periódico EL PUNT.


Joves confrares a Mataró
La ciutat del Maresme organitza el congrés català de germandats de Setmana Santa, en què es tracta la implicació del jovent
Els ponents coincideixen que cal tenir sentiment religiós per formar-ne part al cent per cent


Mendoza, Sirolla i Lechuga, ahir al teatre Monumental de Mataró. Foto: G.A.


El relleu generacional a les confraries i germandats de Setmana Santa preocupa els seus membres. “Per formar part d'un d'aquests col·lectius cal tenir un mínim de sentiment religiós”, explica Josep Jubany, president del congrés de confraries, que se celebra a Mataró. Això acaba significant que el jovent sigui, cada cop més, un grup minoritari. Però no són, ni de bon tros, un grup passiu. Una mostra la tenim amb el testimoni de tres joves, que ocupen càrrecs de responsabilitat en les seves agrupacions. “La situació respon també al moment social”, analitza Jordina Sirolla, de 25 anys, que és la secretària de la Confraria Nostre Pare Jesús del Calvari de Reus. “Hem de procurar realitzar més activitats durant la resta de l'any que siguin atractives”, explica Javier Lechuga, que, amb només 22 anys, és germà major de la germandat del Nostre Pare Jesús Natzarè i Nostra Senyora de l'Esperança, de Mataró. Tots dos s'hi van començar a implicar a través de les seves famílies però tenen clar que sense un sentiment propi és difícil continuar amb aquestes responsabilitats. Un cas diferent és el de l'Elisabeth Mendoza. És la més jove dels tres, només té 21 anys i en fa vuit que hi participa. “En un viatge vaig assistir a una processó i em vaig emocionar tant que vaig decidir formar-ne part”. Ara és la presidenta de la Coordinadora de Joves Confrares de Barcelona, que treballa per incentivar el paper dels joves dins de les confraries. “Els joves ho afrontem des d'una perspectiva més informal”, diu. Cap dels tres es resigna i afirmen que el futur de la Setmana Santa està assegurat.