Imatges del VIII Festival Cultural Vírgen de la Esperanza

El propassat cat de setmana es va celebrar al Teatre Monumental de Mataró el VIII Festival  cultural Virgen de la Esperanza.
Actuació d'un dels grups de + Q BALL

Aquest festival es va  impulsar per la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza l’any 2009 amb la intenció de culminar els actes culturals que s’organitzaven en el mes de desembre coincidint amb l’Expectació, el Nadal. I es va iniciar amb l’objectiu que per un costat servís per a cloure aquests actes, recaptar fons per a la solidaritat o alguna obra social( preu entrada) i fer-ho amb la participació activa d’altre entitats de la ciutat que volien participar del mateix acte, i com no, en un espai com era el Teatre Monumental.
Amb el temps l’agenda el va encabir al mes de gener i s’ha convertit en els darrer anys en un referent important tant per l’objectiu com per les entitats que col·laboren i participen i fan que aquest festival tingui aquesta importància i rellevància.

Durant els diferents anys són nombroses les actuacions que han anat passant però en aquesta vuitena edició s’ha centrat l’espectacle bàsicament en la dansa i el ball, a diferència d’anys passat on hi havia una major pluralitat.
Enguany ha comptat amb la col·laboració de + Q Ball, Peña Al-Andalus, Casa de Andalucía, Sangre Gitana, ASRAI i Sabor Andaluz. 
 
Detall d'un moment de la intervenció d'Àngel Espartero
Un espectacle que ha posat de relleu la transcendència de l’expressió corporal a través del ball i la música combinada amb la llum i penombra. Una simbiosi de diferents formes i estils de ball anant des del ball popular, de quadres, tradicional a les composicions més modernes, vives i complexes d’un estil més modern, visual i impactant.
Sense cap mena de dubte els quadres de ball i les companyies que han participat han posat de relleu que les entitats de la ciutat sempre se sumen a la crida d’actes solidaris, sigui quin sigui,  que hi ha un bagatge potent cultural i que hi ha escoles i quadres que amb la boca molt petita s’haurien de dir amateur atès el seu nivell d’experienciació artística i composició.
A tots i totes felicitats perquè van fer que els amants del ball poguessin fer diferents tasts del que es mou a Mataró, què és bo i de qualitat, i també per sumar-se a la crida.
Durant l’acte també es va aprofitar també per a presentar el cartell del 30 aniversari de la Hermandad.
-----------------------------------------------------
  • Veieu a continuació algunes imatges. També podreu accedir a un álbum de fotos de l'esdeveniment clicant aquí.

Final de l'actuació de l'escola + Q BALL


Un dels quadres de la Peña Al-Andalus


ASRAI

El professor Ángel Espartero amb el Quadre de Ball de la Casa de Andalucia



Quadre de Ball Peña Al-Andalus.



Els professors de Sangre Gitana en un moment de la seva actuació.

Quadre de Ball de la Casa de Andalucia.



Actuació d'ASRAI

Detall de l'actuació d'un dels grups de + Q BALL



Un dels quadres de Ball de Sabor Andaluz


Actuació de Sabor Andaluz



Un dels quadres de la Peña Al-Andalus

Actuació de la Casa de Andalucía
 
Sangre Gitana

Els quadre de ball infantil de Sangre Gitana

Entradas que pueden interesarte