Ofrena Floral al monolit de Blas Infante


La Hermana Mayor i les priostres de la Esperanza i el Nazareno
 fent l'ofrena al monolit.
Durant la primera setmana de març se celebra el dia internacional d’Andalusia. Amb aquest motiu diferents cases regionals i la Casa d’Andalusia en Mataró organitzen diferents activitats, entre elles l’ofrena floral en respecte al pare cultural de la seva pàtria, en Blas Infante.
Com cada any, algunes confraries de la ciutat també hi participen d’aquesta ofrena, igual que també es fa en la Diada de Catalunya.
Algunes de les confraries actuals de Mataró també han rebut alguna herència i llegat del poble andalús, també en viure i conviure durant la Setmana Santa. Això és fruit sobretot d’una part molt important de mataronins i mataronines que van néixer al Sud i que van venir a viure a la ciutat de Mataró. Avui dia aquells mataronins d’acollida i els seus fills i filles en recorden el seu origen i els estrets vincles culturals.

En particular la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza qui recull en el seu estil processional, color i regles de la Roda de Andalusia gairebé des d’inicis, dels quals també en tenen el seu pas processional a costal, o la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors qui també es va agermanar amb una Agrupació Musical de la mateixa població.

Entradas que pueden interesarte