Gloria a Les Santes.Processó amb les relíquies.


Després de la Missa de les Santes Juliana i Semproniana va donar inici la processó amb les relíquies. Enguany la missa ha tingut molta rellevància per molts motius; per se lloc de trobada, dia gran del poble de Mataró, diada de la festa major, però també per l'aniversari del 175 anys de la missa cantada per msn. Blanch. 

Després de la celebració presidida per l'Arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, va donar inici a la processó de les relíquies de les Santes. 

És l'únic moment de l'any on surten de la Basílica i fan acte públic per la ciutat. Antigament tenia el recorregut de la Passada, que es fa a la tarda amb les figures i colles institucionals, però des de anys surt del fossar xic i torna a entrar per la Basílica en un breu acte d'homenatge. 

Enguany els responsables de portar les relíquies, ja que cada any ho fa un col·lectiu diferent, han estat els sanitaris i professonals de l'Hospital de Mataró en agraïment al servei a la ciutat durant el confinament i sempre.  

La rapsoda Joanna Gaja els va presentar amb:"Avui com cada any honorem a una entitat Mataronina per ser portadors de les relíquies de les Santes Juliana i Semproniana patrones de la Ciutat.Aquest any que commemorem els 175 anys de la missa de Glòria a les Santes de Mn Blanch, hem volgut honorar, com a portadors, a tot el personal del Consorci Sanitari del Hospital de Mataró,des del primer metge, infermeres, infermers, auxiliars, zeladors fins al personal de neteja, per  el seu bon fer, la seva professionalitat i entrega durant la pandèmia.En nom de la Ciutat de les Santes moltíssimes gràcies a tots i a totes." 

Com cada any també, membres de la Comissió de Setmana Santa van col·laborar a la crida dels responsables de l'acte de la processó de Santes Marçal Casanovas i Héctor López.

Un acte emotiu, intens i de joia on les relíquies es mostren a la ciutat. Per molts anys i que sigui un acte a embellir en el dia del 27, o potser, ser present algun any tambe a la pasada? 


 









Entradas que pueden interesarte