Rosario de la Aurora


Moment d'un dels cants davant la Imatge de l'Esperanza
Arribada a la parroquia de Maria Auxiliadora
Avui és la festivitat de l'Expectació de Maria.  Ahir la Hdad. Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza comença aquesta festivitat amb un besamans i petit ofrena floral a la Casa Germandat on té seu i capella l'Esperança que processiona per Setmana Santa a Mataró.
 
Una festa que recorda que el Nadal és aprop, que resten 8 dies per al naixement de l'Infant Diví, del Fill de Déu amb nosaltres.
 
Aquesta festivitat es important a tota la cristiandat però és a la Península Ibèrica i a França on va agafar certa importància fa molts segles arrels del Concili de Toledo.
 
A Mataró es té constància escrita que al 1587 hi havia a la ciutat, on és actualment la parròquia de la Mare de Déu de l'Esperança, hi havia una ermita dedicada a aquesta advocació.
 
Era una ermita medieval que amb la construcció del convent dels frares caputxins va acabar essent demolida per emplaçar un altre edifici. El convent dels caputxins avui dia no existeix i en el seu lloc hi ha la parròquia, motiu pel qual també és festivitat important per aquesta comunitat parroquial.
Els portant de l'Esperança
 
L'Esperança a Mataró agafa impuls als anys 1950 de la mà de la Confraria de l'Agonia i va ser el primer moment que una Esperança va processionar en Setmana Santa rebent un important accent del Sud, més enllà d'aquest calendari d'Advent i d'expectació.
 
Des de la desaparició de les processons a Mataró al 1970 el relleu públic d'aquesta manifestació l'ha recollit aquesta Hermandad que es va fundar ara farà 30 anys. Amb motiu de la festivitat de l'Expectació de l'Esperança aquest any ha volgut a més, fer un Rosari de l'Esperança pels carrers del barri de Cerdanyola.
 
Aquest s'ha iniciat després de la Santa Missa i ha comptat amb l'acompanyament musical del cor de l'escola Sant Josep, de tota la confraria i el seu consiliari.
 
Bona diada de l'Esperança.
Veieu aquí un petit reportatge de la Comissió de Setmana Santa  fotogràfic, o també un álbum més complert a l'espai de la Hermandad aquí.

Moment del res del Rosario on es portava la Imatge.
 
Detall dels portants de l'Esperança.
 
La Creu de Guía
 
Un dels balcons engalonats per al pas de l'Esperança.
 
 
 

Entradas que pueden interesarte