II Tertulia "Martillo y el Costal a Mataró"

Membres de les taules i representants de les confraries i germandats 

El passat cap de semana es va celebrar a l'Espai Gatassa de Mataró la II Tertúlia " El Martillo y el Costal a Catalunya", organitzada per la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza i que va comptar amb la representació de capatassos i responsables de misteris de confraries de Castelldefels, Manresa, Cornellà de Llobregat, Manresa i Mataró.

L'acte va començar amb un poema dedicat al moment de l'inici de la processó on el capatàs fa la primera crida a aixecar el pas procesional. Acte seguit es va projectar un vídeo on es van apreciar els diferents estils processionals dels Misteris, Trons i Passos, i posteriorment es van fer dues taules per treballar diferents preguntes i debats plantejats prèviament per representants d'entitats i per part del públic assistent.

L'acte va ser conduït per Jordi Merino i va comptar amb la col·laboració de capatassos de Misteris com la Esperanza Macarena de Manresa, el Cristo Redentor o Ntra. Senyora de la Soledat de Badalona, el Cristo de la Paz y Nuestra Señora de la Paz de Castelldefels,  el Cristo de la Buena Muerte de Cornellà, el pas del Carme de Mataró i la Inmaculada Concepció de Barcelona...així com els del Nazareno i la Esperanza de Mataró.

Moments de la tertulia.
Els temes abordats van ser la preparació dels portants i costaleros, la responsabilitat de les confraries, com és la formació, quins són els moments més difícils per a un capatàs.... també va haver-hi temps per a parlar del futur, de la importància de viure amb germanor i implicar-se més enllà dels dies Sants...què ens depara el futur per aquests estils. Tanmateix es van abordar debats que venen de llarg com era si hi ha influència del Sud avui dia en aquest tipus de misteris i trons a Catalunya.

Al moment final i de manera improvitzada van haver-hi alguns testimonis de fe interessant per part dels capatassos i vivències personals.

Als membres presents es va fer entrega d'un petit recordatori en vidre reciclat i serigrafiat amb pintura ecològica, que recordava el passat de la importància del vidre a la ciutat de Mataró.



Entradas que pueden interesarte