Bienvenidos a la Alegría, un nuevo momento en la Semana Santa de Mataró


Moment de treure el vel a la Mare de Déu.

El Diumenge a la tarda es va celebrar la Processó Infantil a Crist Ressuscitat.  En aquesta ocasió va comptar també amb la Mare de Déu de l'Alegria. Una icona religiosa catalana de principis de segle i cedida per aquesta processó de Badalona. Al camp de Tarragona, Itàlia, Malta i també a la resta de península encara es realitzen les anomenades processons de l'Encontre.  Recull l'instant que la Mare Dolorosa va al Sepulcre a cercar al seu Fill Mort en la Passió i es troba al seu Fill ressuscitat.
 
La tradició popular ha enriquit molt aquest moment amb el cant l'Àngel com es fa a Calella, es llencen centenars de coloms a Itàlia... i es converteix la mare de Dolor en una Alegria.

 Així doncs, la imatge de Maria sol anar tapada amb un vel i es destapa en l'Encontre.

A Mataró aquest moment s'ha recollit en aquesta processó Infantil impulsada per la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza.

 A més, també ha recollit el moment on dos nens van vestits amb la túnica procesional i van a cercar a Maria. Al trovar-la l'informen que Jesús ha ressuscitat i es treuen les vestes i verdugets donant per tancada la Setmana Santa amb l'anunci.
 
Podreu veure el reportatge fotogràfic aquí.
 
 

 

Entradas que pueden interesarte