Benvingudes campanes!

 


Cat:
Santa Maria està de festa. De fet, tota la comunitat de Mataró i la ciutat. Avui s'han presentat i exposat a tothom les campanes del campanar de Santa Maria que estaven en un procés de restauració i adequació des del 12 de març. La Miquela, la Montserrat, la Julianna i la Semproniana ja son a casa.

A més, gràcies a l'estima de moltes persones, també avui s'ha presentat la nova campana, la Carme. 


Un conjunt de campanes que seran beneïdes per msn.Javier Vilanoca el diumenge 7 de juliol a les 12.15 i s'elevaran al campanar per anunciar, comunicar i informar com ho han fet en el passat. 


Ha estat un gran esforç de moltes persones, de l'Arxiu Històric Santa Maria de Mataró, del grup de campaners de Santa Maria, de membres de la comunitat parroquial i molts amics. 


L'acte de rebuda ha comptat amb una gran afluència de gent i ha comptat amb intervencions per explicar i presentar una a una. 


Es podran visitar fins el proper dia 5 a la Basílica de Santa María, veure els escuts, les inscripcions i apropar-se a l'art del toc de campanes que és patrimoni  cultural immaterial de la UNESCO.

Molt bona feina!!!


Molt més a: https://www.instagram.com/campanarmataro/ 


Més imatges:







Notícies relacionades:




Cast.

Bienvenidas campanas.

La Basílica milenaria de Santa María de Mataró está de fiesta. Hoy se han presentado y expuesto al público las campanas restauradas del campanario, tras un proceso extenso y detallado desde hace meses. 

Las campanas de nombre Miquela, Montserrat, Julianna i Semproniana son un símbol de la ciudad y ya están en casa. 

Además, se ha presentado una nueva campana que recuerda el pasado carmelitano de la ciudad y su importancia viva, así pues la nueva campana se ha llamado Carme. 

El acto de presentación ha puesto en evidencia el gran volumen de trabajo, estima y personas que se han involucrado en este bello proceso.

Las campanas estarán expuestas en la Basílica hasta el día 5 de julio y serán bendecidas el domingo 7 de julio a las 12.15 por Monseñor Javier Vilanova, Obispo de Barcelona. 





Todas las noticias de la Semana Santa 2024 aquí.


Más información:

Entradas que pueden interesarte